Updates & News

Befores & afters! (starting with the afters) Take a look at how this rundown 70s villa was completely transformed. Only the foundations, one exterior wall and the roof construction remained intact during the building process. Even though we built something almost completely new, we still wanted to maintain the principles with which the original building was designed: with solid exterior walls on either side, set back windows and a roof detail which goes all around the exterior of the building. FYI: the front garden will not remain a large grass field, it's still work in progress 🌱
Hereby we present you the first finished images of the villa we designed in Utrecht. The 224m2 of ground floor space is now inhabited by a young family that moved from South-Africa to the Netherlands. The objective was to create a home that is closely connected to the outdoors, like they've had in their previous home back in Cape Town. To achieve this HOP designed the house with many large windows at the front and back going from floor to ceiling and creating a visual connection between the front garden and the back garden. Direct sunlight and rain will be avoided as much as possible by adding canopies at the large window openings with a steel frame going all around the edges of the roof and with visible wooden slats below. For more information see link in bio. More photos will follow soon 📸
The facade of our project on the Blasiusstraat is finally finished! Built from sustainable bricks and sustainable untreated wood window frames, this eco-friendly house forms a true oasis in Amsterdam Oost. The approximately 5 meter high extension is lowered 60cm into the ground to be able create a floor with a bedroom (on the top right side of the photo) and an almost 5 meter high void (on the left side of the photo). The three doors to the garden can all be opened to create an indoor-outdoor connection. More photos will follow when the interior is finished 📸 .
Island HOP'ing to Texel where we are working on a very special project around "De Poort," a 1950's Reformed Church. The church, together with the walled garden, gallery spaces and artist in residence studio will be part of the new Soeterd Festival: a yearly art festival hosted in the summer with different locations scattered across the island. During the winter, the church will form an inspiring clubhouse space for local residents. We can't wait to help our client turn his vision into reality and turn these beautiful buildings into an amazing place to visit, experience art and come together.More about the festival: www.soeterd.com
Just a couple of more weeks until this unique monumental house in the city center of Amsterdam will be completely finished. The design will consist of a classy combination of modern and vintage materials, lighting and furniture. With a total of more than 300m2 and an entire back house with 4 floors of bedrooms and bathrooms, this house will become entirely future-proof. The steel stairs have just arrived so more exciting updates will follow 🙏🏼
Spring vibes from last weekend at our recent project The Gallery House in Amstelveen ☀️ for more images check our website (link in bio)
On the south side of Amsterdam lies the Gaasperplas, a small lake that was dug in the 60's to make the nearby dike. On the shore of the lake we are working on a freestanding sustainable club house, made with a demountable wooden construction. The public ground floor is completely transparent and looks out over the beautiful bay, but at night it can be closed off by means of wooden shutters. The steep roof will house the offices and archives of the club house. Swipe right to see the beautiful view over the lake 📸.
We just reached 10k followers! Spring is in the air!Is there a better way to celebrate both than by cleaning the office's basketball court?Thank you all so much for following and we can't wait to share our next projects in the coming months!
It's been exactly one year since we've finished the interior and the exterior for @anookbakehouse in De Pijp in Amsterdam. In the original blueprints (swipe right) this facade contained curved glass with copper profiling. Over the years this detailing became lost and was replaced with more straightforward glass panels and wooden framing. We decided to bring back the original details: the angled corner on the left side was replaced for curved glass and the connection with the main window was made with a copper profile, almost as if it had never been changed. With a bright terra color for the windows and a light brown color for the stone this facade now pops up from other shops and cafes in the Ferdinand Bolstraat.